Olimpijski uspehi naših športnikov

V čast nam je, da smo od blizu spremljali pot nekaterih slovenskih športnikov z izjemnimi dosežki tudi na olimpijskih igrah.

V čast nam je, da smo od blizu spremljali pot nekaterih slovenskih športnikov z izjemnimi dosežki tudi na olimpijskih igrah.V čast nam je, da smo od blizu spremljali pot nekaterih slovenskih športnikov z izjemnimi dosežki tudi na olimpijskih igrah.

Nal Dobnikar, mag. kineziologije

Nal Dobnikar, mag. kineziologije

Nal Dobnikar je strokovnjak na področju kondicijske priprave ter rehabilitacije športnikov in rekreativcev. Vadečim pomaga pri vračanju v trenažno-tekmovalni proces različnih športov.

Golfistični komolec

Golfistični komolec je posledica preobremenitve mišic podlahti, ki povzročijo vnetni proces in bolečino na notranjem (medialnem) področju komolčnega sklepa. V primeru golfističnega komolca govorimo o tendinitisu (vnetju tetiv).

Poškodbe sklepnega hrustanca

Poškodbe sklepnega hrustanca se glede na stopnjo prizadetosti hrustanca delijo na 4 stopnje. Vzroki so v veliki meri hipotetični in so odvisni od starosti in stopnje aktivnosti.

Poškodbe prednje križne vezi

Prednja križna vez je poškodovana pogosteje kot ostale kolenske vezi. Poškodbe prednje križne vezi so ene izmed najpogostejših športnih poškodb in športnice si prednjo križno vez poškodujejo pogosteje kot športniki.

Poškodbe meniskusov

Ugotovitev raztrganine meniskusa ni vedno preprosta. Pri postavitvi diagnoze lahko zlasti pomaga natančen opis nastanka poškodbe. Tipična mehanizma poškodbe sta zasuk telesa pri upognjenem kolenu in učvrščenem stopalu ter počep.

Teniški komolec

Teniški komolec je posledica preobremenitve mišic podlahti, ki povzročijo vnetni proces in bolečino na zunanjem (lateralnem) področju komolčnega sklepa. V tem primeru najpogosteje govorimo o tendinitisu (vnetju tetiv).