Nal Dobnikar, mag. kineziologije

Nal Dobnikar, mag. kineziologije

Področja delovanja

  • Post-rehabilitacija 
  • Preventiva pred poškodbami
  • Kondicijska priprava
  • Individualne vadbe
  • Analiza sestave telesa

Življenjepis

Po končani bežigrajski gimnaziji je ljubezen in strast do športa Nala Dobnikarja vodila v študij kineziologije na Fakulteti za šport. Kot nekdanji športnik (rokomet, košarka, tenis) je tudi sam izkusil nekaj športnih poškodb, zato se je usmeril v zdravljenje le teh s specifično usmerjenimi vadbami po poškodbah.

Njegove izkušnje obsegajo delo s popolnimi začetniki, mladimi in rekreativnimi športniki, odraslo populacijo ter starejšimi. Praktične izkušnje si je nabiral s študijskimi izmenjavami v tujini 2016 in 2018 ter praktičnim usposabljanjem v športno-rehabilitacijski kliniki Isokinetic v Londonu leta 2019.

V košarkarskem klubu Grosuplje je skrbel za telesno pripravo mlajših selekcij. Trenutno skrbi za perspektivne mlade teniške igralce in igralke v teniških klubih v Grosuplju in Ljubljani ter vodi skupinske vadbe odraslih ter starejših v športnem društvu Grosuplje. Prav tako ogromno časa nameni treningom tenisa otrok od najmlajših do najstarejših v teniškem klubu Grosuplje, kjer opravlja vlogo teniškega trenerja in skrbi za telesno pripravo mladih tekmovalcev.

Nal Dobnikar je strokovnjak na področju kondicijske priprave ter rehabilitacije športnikov in rekreativcev. Vadečim pomaga pri vračanju v trenažno-tekmovalni proces različnih športov.

Zagovarjam individualno obravnavo in strokoven program, s katerima se boste v najkrajšem možnem času vrnili v rekreativni ali profesionalni šport. Delo opravljam z največjim veseljem in strastjo ter vam pomagam, da vaše življenje ne bo obdano z bolečinami in poškodbami,” pove o svojem delu v Kliniki Arthron.