Špela Peterlin

Do poškodbe kolena je prišlo med borbeno igro v protinapadu, ko sem hotela sprejeti žogo. Poškodovala sem si hrustanec in sprednjo križno vez. Zaradi poškodbe hrustanca sem en mesec po poškodbi še vedno uporabljala opornico, ki mi je nogo stabilizirala, saj je nisem smela krčiti.

Že nekaj dni po operaciji sem z odličnim fizioterapevtom Robijem Drobnetom v Celju začela z rehabilitacijo. Fizioterapija je potekala nekajkrat tedensko. Po nekaj mesecih sem odšla na dodatno rehabilitacijo v zdravilišče Olimje, kasneje pa sem s pomočjo osebnega trenerja začela še z vajami za moč in krepitev mišic. Z igranjem sem začela po devetih mesecih od operacije.

Celotnemu teamu Arthron bi se rada zahvalila za pomoč pri mojem okrevanju, saj so svoje delo izvrstno opravili. Vse od začetka pa do popolnega okrevanja so mi bili ves čas na razpolago in mi nudili izredno oporo.

Od poškodbe je minilo že kar nekaj let in s kolenom nimam nikakršnih problemov. Zaradi drugih razlogov pa sem se pred dvema letoma odločila, da svojo kariero zaključim. In tako sem se po svojem zadnjem evropskem prvenstvu v Turčiji (2007) poslovila od rokometne poti.