Katja Rutar

Prvi dnevi po poškodbi kolena, ki je nastala pri treningu hip-hopa, so bili zelo stresni. Mislila sem, da na plesni parket ne bom več nikoli stopila, vendar mi je ekipa Arthrona vlila upanje, da bom kmalu spet plesala.

Devet mesecev po poškodbi sem bila na pregledu v Zavodu za sklepne in športne poškodbe Arthron pri dr. Iztoku Pilihu. Že ob prvem obisku sem bila zelo zadovoljna z njegovo profesionalnostjo. Po natančnem pregledu sva se temeljito pogovorila. Ugotovil je, da je prišlo do izpaha pogačice in da je poškodovan sklepni hrustanec desne pogačice. Na preprost način mi je razložil v kakšnem stanju je moje koleno in mi predlagal vaje ob hkratni elektrostimulaciji. Ker same vaje žal niso pomagale, sem se po njegovem nasvetu odločila za operacijo.

En teden pred posegom sem bila še na zadnjem pregledu. Dr. Pilih mi je natančno predstavil sam potek operacije in pojasnil, do kakšnih zapletov lahko pride. Priznam, da sem bila na dan operacije zelo živčna in da sem se je zelo bala, vendar me je osebje s svojim pozitivnim odnosom zelo pomirilo. Celoten poseg sem spremljala na zaslonu, tako da sem ves čas vedela, kaj se v mojem kolenu dogaja. Tri tedne po operaciji sem začela s fizioterapijo, ključnega pomena pa je bila dvotedenska hospitalna rehabilitacija v Termah Zreče.

Danes nadaljujem z vajami s pomočjo elektrostimulacije. Zelo sem vesela, da se stanje kolena izboljšuje. Plesa sicer še ne morem trenirati, lahko pa že tečem in delam vaje v fitnesu. Hoja navzdol in po stopnicah, ki mi je pred operacijo povzročala kar veliko težav, danes ne predstavlja več nobene ovire.

Visoka stopnja profesionalnosti in topel človeški odnos sta me prepričala, da sem za zdravljenje izbrala Arthron. In vem, da sem se odločila pravilno.Verjamem, da bom kmalu spet plesala in še bolj trdno trenirala ter nadoknadila dve izgubljeni leti, ko sem ples spremljala le od daleč.