Maja Korun

Za mano sta dve operaciji, kjer so mi oskrbeli meniskus, potem še strgano sprednjo križno vez. Rehabilitacijo bi razdelila na 3 pomembne dele.

Takoj po operaciji sem si, pod vodstvom fizioterapevta Matej Čebokla in Robija Drobneta, vsak dan po več ur prizadevala, da bom dosegla popolno gibljivost kolena in okrepila stegensko mišico.

Po dveh mesecih trdega dela sem na priporočilo dr. Iztoka Piliha nadaljevala terapije v Termah Zreče, kjer sem se prvič po operacijah srečala tudi z fitnesom. Ko sem ponovno obiskala Mateja in Robija, da bi slišala njuno mnenje, smo bili zadovoljni s stanjem kolena in prišel je čas, da se soočim z atletskim trenerjem Urošem Jelenom.

Prvo srečanje ni bilo nič kaj prijetno, saj mi je že na prvem treningu povedal, kaj vse me čaka. Malce sem bila razočarana, a mi je dal še dodaten motiv za treninge. Dobivala sva se večkratna teden, na zelo težkih treningih v fitnesu, kjer sem delala posebne vaje, pod njegovim nadzorom. Postala sva velika zaveznika in hvaležna sem mu, za njegov strogi nadzor, saj bi v nasprotnem primeru lahko končala tako, kot nekateri drugi moji sotrpini iz Zreč, s ponovitvijo poškodbe.

In kakšna je moja skupna ocena?

Z eno besedo – BREZ NAPAKE! Že pri prvem obisku pri dr. Iztoku Pilihu sem se srečala z izredno profesionalnim odnosom. Razložil mi je vse stvari o moji poškodbi in predstavil možnosti zdravljenja. Od tu naprej je vse potekalo na zelo prijateljskem in strokovnem nivoju. Zaradi narkoze, sem bila po operaciji precej izmučena. Dr. Iztok Pilih me je naslednji dan poklical in se pozanimal kako sem preživela noč, ter kako se počutim. Ta klic mi je ogromno pomenil in ostal mi bo vedno v spominu.

Pri obravnavi moje poškodbe sem bila najbolj zadovoljna z odnosom celotne ekipe Arthrona, saj so mi bili praktično na voljo 24 ur na dan, za nasvete, in vsa moja številna vprašanja. Vzdušje je bilo zelo sproščeno in kljub resnemu delu, ki je bilo opravljeno, smo se znali tudi pošaliti in nasmejati. Od operacije bo kmalu minilo eno leto in že nekaj mesecev aktivno treniram in igram, brez kakršnihkoli bolečin v kolenu.

Očitno je, da je dobro opravljena operacija in strokovno vodena rehabilitacija obrodila sadove. V prvi vrsti bi se zahvalila dr. Iztoku Pilihu za vse kar je storil zame in mi omogočil nadaljevanje moje športne poti. Pozabiti ne smem na Renato Vauhnik, saj mi je znova in znova vlivala pogum, ko je ta bil že pošteno načet. Za veliko strpnosti in potrpljenja pa stokrat hvala MATEJU ČEBOKLU, ROBIJU DROBNETU IN UROŠU JELENU.