Športni dosežki naših pacientov

Med našimi pacienti so tudi vrhunski športniki. Čestitamo jim za njihove rezultate in se jim zahvaljujemo za zaupanje.

Srebrna medalja Mihaela Žganka – zgodovinski dosežek slovenskega moškega juda

1. 9. 2017, Svetovno prvenstvo, Budimpešta, Madžarska
Začetek zgodovinska dne slovenskega juda, se je nakazoval že od začetka dneva tekmovanja, saj je Mihael Žgank z izjemni predstavami, ki so se stopnjevale na poti do finala, na tej zgodovinski poti premagal Estonca Kena Kristofferja Kaljulaida, Gruzinjca Beka Gviniašvilija, Rusa Husen Halmurzaja, v četrtfinalu še branilca naslova in bronastega z zadnjih olimpijskih iger Korejeca Donghan Gwaka! V polfinalu pa se je odvil finale pred finalom, kjer se je spopadel s prvim favoritom tega Svetovnega prvenstva Srbom Aleksandrom Kukoljevim. Borbo je v podaljšku, ki je trajal 2.46 min dobil naš as!
Tako nas je čakalo samo še finale in borba za naslov Svetovnega prvaka, ki bi se lahko končala tudi z drugačno sodniško odločitvijo, a srebrna medalja in naslov Svetovnega podprvaka je naš in piše se zgodovina!
Čestitamo Marjanu Fabjanu, tvorcu uspehov, naših judoistov ter trenerju Igorju Trbovcu! … Reportaža dogodka

Srebrna Tina Trstenjak

31. 8. 2017, Svetovno prvenstvo, Budimpešta, Madžarska
Tina Trstenjak je po osvojitvi naslova evropske prvakinje, svetovne prvakinje in OLIMPIJSKE PRVAKINJE, naskakovala zgodovinski dosežek, ponovitve osvojitve naslova Svetovne prvakinje. Vse do polfinalne borbe z Kitajko Junxia Yang, je vse kazalo odlično, a borba proti Kitajki, katero je dobila po dolgem podaljšku, ki je trajal 4.56min, ji je pobral veliko moči tako, da v finalu proti francozinji Clarisse Agbenenou ni pokazala vsega kar je zmožna na tatamijih. Taktike, ki sta jo načrtovala s trenerjem Marjanom Fabjanom ni uspela udejanjiti in se je morala zadovoljiti z osvojitvijo srebrne medalje in naslova svetovne podprvakinje.
Čestitamo Marjanu Fabjanu, tvorcu uspehov, naših judoistov! … Reportaža dogodka

Junakinja Ana osvojila bronasto olimpijsko medaljo

11. 8. 2016, Olimpijske igre, Rio de Janeiro, Brazilija
Kakšen dan za Junakinjo Ano, kakšen dan za slovenski judo in kakšen dan za slovenski šport! Anamari Velenšek je poskrbela, da bo njena osvojena bronasta medalja na Olimpijskih igrah šla v anale slovenskih športnih uspehov, kajti z močno poškodovanim kolenom je z izjemno koncentracijo, srčnostjo in voljo suvereno premagala Nemko Luise Malzahn. S tehniko davljenja se je ovila okoli Nemkinega vratu in jo prisilila k vdaji!
Čestitamo Animari Velenšek za osvojeno Olimpijsko bronasto medaljo v kategoriji juda do 78 kg. Seveda izjemnega uspeha ne bi bilo brez zaupanja in vodenja v najtežjih trenutkih, trenerja Marjana Fabjana, vse čestitke in zahvale tudi njemu! … Reportaža dogodka

Zlata Tina Trstenjak – olimpijska prvakinja

9. 8. 2016, Olimpijske igre, Rio de Janeiro, Brazilija
Tina Trstenjak je po osvojitvi naslova evropske prvakinje, svetovne prvakinje, dodala še naziv OLIMPIJSKE PRVAKINJE in to stilu, kot priteče najboljši judoisti na svetu v kategoriji do 63 Kg. V finalni borbi je s končnim prijemom ter iponom premagala močno Francozinjo Clarisso Agbegnenou! Mojstrovina lastna Tini Trstenjak!
Tini Trstenjak, čestitamo za osvojitev naslova Olimpijske prvakinje v kategoriji do 63 kg! Čestitamo tudi Marjanu Fabjanu, tvorcu uspehov nad uspehi, nad izjemno pripravo na Olimpijske igre ter vodenje borb! … Reportaža dogodka

Tina Trstenjak je evropska prvakinja!

22. 3. 2016, Evropsko prvenstvo v judu, Kazan, Ruska federacija
Čestitamo Tini Trstenjak za osvojeni naslov evropske prvakinje v kategorij do 63 kg. Tina Trstenjak je v izjemnem slogu osvojila naslov evropske prvakinje.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje uspešnega niza nastopov na največjih tekmovanjih.

Rok Drakšič bronast

22. 3. 2016, Evropsko prvenstvo v judu, Kazan, Ruska federacija
Čestitamo Roku Drakšiču, za osvojeno bronasto odličje v kategorij do 73kg. Bivši evropski prvak, je v boju za svojo četrto bronasto kolajno, premagal Martina Horjaka, kjer je vnovčil svoje izkušnje.
Čestitamo tudi trenerki Urški Žolnir, za nadaljevanje uspešnega niza nastopov na največjih tekmovanjih.

Zmagovita vrnitev Klemna Ferjana

Klemen Ferjan je zmagal na tekmi za svetovni pokal v kategoriji do 81 kg, kjer je po zmagah nad Novozelandecema Ivico Pavliničem in Markom Brewerjem ter Avstralcem Eoinom Coughlanom okronal svojo vrnitev na tatamije po skoraj štirletni odsotnosti.
Zmaga je še toliko bolj pomembna saj je Klemen Ferjan nazadnje zmagal leta 2001 v Leondingu.
Čestitamo!

Zmaga Lucije Polavder

16. 09. 2013, Reka, Hrvaška, Tekmovanje za veliko nagrado
Lucija Polavder je zmagala na tekmi za veliko nagrado v kategoriji nad 78 kg, kjer je z dvema zmagama nad nemkama Franzisko Konitz in Jasmino Kuelbs potrdila svoje mojstrstvo.
Čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu za uspeh.

Rok Drakšič drugi

15. 09. 2913, Reka, Hrvaška, Tekmovanja za veliko nagrado
Rok Drakšič je na tekmovanju za veliko nagrado v kategoriji do 73 kg osvojil 2. mesto! Boljši od Roka Drakšiča je bil Korejec Gui-man Bang. Rok Drakšič je najprej z iponom slavil nad domačinom, Denisom Bečičem. V dveh napornih borbah je bil Žalčan boljši tudi od Nemca Christopherja Voelka in Rusa Alekseija Astafeva. Po zmagi nad slednjim se je uvrstil v finale, kjer je večji del borbe vodil s prednostjo yuka. Nekaj sekund pred koncem pa je Korejec uspešno izkoristil trenutek Drakšičeve nepazljivosti in končal borbo z iponom.
Čestitamo trenerju Marjanu Fabajnu za ponovnem uspeh.

Lucija Polavder zmagala na Sredozemskih igrah

23. 06. 2013, Mersin, Turčija, Sredozemske igre
Čestitamo Luciji Polavder za zmago na Sredozemskih igrah. Za popoln zaključek judo tekmovanja je ”Luca” v kategoriji nad 78 kg zabeležila dve zmagi z iponom in sicer nad Alžirko Sonio Asselah in Nihel Chikhrouhou iz Turčije.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za ponoven uspeh.

Lucija Polavder tretja na mastersu

27. 05. 2013, Tjumen, Rusija, Masters turnir
Na Masters turnirju v sibirskem mestu Tjumen, katerega se lahko udeleži samo 16 najboljših judoistk iz svetovne jakoste lestvice po kategoriji, je Lucija Polavder osvojila tretje mesto!
V kategoriji nad 78 kg je ”Luca” v prvem krogu z iponom ugnala Ukrajino Irino Kindzersko, v polfinalu je izgubila proti Kitajki Yu Song, v borbi za bron pa je premagala Francozinjo Emilie Andeol.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za ponoven uspeh.

Lucija Polavder evropska prvakinja

27. 04. 2013, Budimpešta, Madžarska, Evropsko prvenstvo v judu
Luca je bila v dvorani Laszla Pappa znova boljša od vseh tekmic, ki so bile veliko težje od naše borke. Prva je »padla« Nemka Jasmine Külbs, ki je klonila po štirih kaznih, enaka usoda je doletela Turkinjo, Belkis Zehro Kayo, v polfinalu. Za nameček je po štirih kaznih v finalu klonila še Francozinja Emilie Andeol. Polavderjeva je tako osvojila že svojo osmo kolajno na prvenstvih stare celine. Zlatu z Dunaja 2010 je dodala še eno najžlahtnejšega leska.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za izjemen uspeh! … Reportaža dogodka

Rok Drakšič evropski prvak

26. 04. 2013, Budimpešta, Madžarska, Evropsko prvenstvo v judu
Izjemen uspeh Roka Drakšiča na evropskem prvenstvu v Budimpešti v kategoriji do 73 kg, kjer je osvojil zlato moško medaljo! Izjemni Rok Drakšič se je v madžarski prestolnici ovenčal z naslovom evropskega prvaka. Potem, ko je bil bronast leta 2010 na Dunaju in lani v Čeljabinsku, obakrat v nižji kategoriji do 66 kilogramov, je tokrat stopil na najvišjo stopničko v kategoriji do 73 kilogramov.
Uvodne tri dvoboje je Rok dobil predčasno z iponom. Boljši je bil od Turka Hasana Vanliogluja, Nizozemca Dexa Elmonta, v četrtfinalu pa še od Rusa Muse Moguškova. V polfinalu se je pomeril s Francozom Pierrom Dupratom, izenačeno borbo pa je v svojo korist odločil Rok, ki je bil uspešen po zaslugi kazni manj od nasprotnika. V finalu se je varovanec Marjana Fabjana pomeril z Gruzijcem Nugzarijem Tatalašvilijem in ga premagal z minimalno prednostjo – met za juko je naredil dve minuti pred koncem.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za izjemen uspeh in menjavo kategorije tekmovanja za Roka Drakšiča, ki se je  izkazala kot vizionarska! … Reportaža dogodka

Rok Drakšič tretji

23. 02. 2013, Düsseldorf, Nemčija, Tekmovanje za veliko nagrado v judu
Čestitamo Roku Drakšiču za osvojeno tretje mesto na tekmi velike nagrade v kategoriji do 73 kilogramov. Po odličnih borbah in zmagah s Kazahhstancem Torenovim, Avstrijcem Scharingerjem, Belgijcem Van Ticheltom in Američanom Delpopolom je v polfinalu izgubil proti Dexu Elmontu iz Nizozemske, v borbi za bron pa je bil boljši od izraelskega predstavnika Sagija Mukija. Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za ponoven uspeh in menjavo kategorije tekmovanja za Roka Drakšiča, ki se je takoj izkazala kot pravilna. Čestitamo tudi za to potezo!

Zmaga Roka Drakšiča

16. 12. 2012, Tjumen, Rusija, Tekmovanje heroji juda
Čestitamo Roku Drakšiču za zmago na novo ustanovljenem tekmovanju Heroji juda, v kateri se je pomerilo osem najboljših judoistov sveta v kategoriji do 66 kilogramov, Rok Drakšič pa je prepričljivo zmagal! Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za izjemen uspeh!

Rok Drakšič drugi

27. 11. 2012, Qingdava, Kitajska, Tekmovanje za veliko nagrado v judu
Čestitamo Roku Drakšiču za drugo mesto na tekmi velike nagrade v kategoriji do 66 kilogramov. Po odličnih borbah z Brazilcem Alexom Williamom Pombo da Silva, Rusom Batradzom Kaytmazov in Mongolcem Odbayerjem Ganbaatar, ki so se končale z zmago, se je Rok z iponi prebil v finale, kjer pa je naletel na bolje razpoloženega Dirka Van Ticheleta. Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za ponoven izjemen uspeh!

Matjaž Ferarič znova skupni zmagovalec svetovnega pokala

28. 09. 2012, Waserkruppe, Nemčija
Čestitamo Matjažu Ferariču za skupno zmago v Svetovnem pokalu jadralnih padalcev v natančnem pristajanju za leto 2012 s serijo rezultatov: Sabah (Malezija) 5. mesto, Budva (Črna Gora) 3. mesto, Vlora (Albanija) 4. mesto, Wasserkuppe (Nemčija) 4. mesto.
Vse to je pomenilo skupno zmago med 135 tekmovalci iz 22 držav, z le 18 kazenskih centimetrov po 21. opravljenih serijah skokov. Poleg posamične skupne zmage Matjaža Fereriča v svetovnem pokalu pa je uspeh z osvojitvijo skupne ekipne zmage v svetovnem pokalu dopolnila ekipa Yagababa, katero so sestavljali Matjaž Fererič, Rafael Kerin, Dušan Simovič in Dragan Popov.

Urška Žolnir – olimpijska prvakinja

31. 7. 2012, Olimpijske igre, London, Velika Britanija
Urška je osvojila Olimp s predstavami, ki so pokazale, da je najboljša judoistka v svoji kategoriji na Olimpijskih igrah. Svojo izjemno pot do zlate medalje je tlakovala z dominantnimi predstavami vse do finalne borbe, kjer je svoje mojstrstvo samo potrdila z zmago nad Kitajko Lili Xu. 
Čestitamo Urški Žolnir za osvojitev zlate olimpijske medalje v judu, kategorije do 63 kilogramov. Čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu za odlično izpeljane priprave in vodenje borb, ki so Urško pripeljale do zlate medalje.
Več informacij preberite tukaj: http://www.sankaku-klub.si, http://www.judo-zveza.si, http://www.siol.net

Srebrna medalja Lucije Polavder

28. 4. 2012, Evropsko prvenstvo v Judu, Chelyabinsk, Rusija
Čestitamo Luciji Polavder za izjemne predstave na evropskem prvenstvu katere je zaključila z osvojeno srebrno medaljo v kategoriji nad 78!
Bravo LUCA! Čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje uspehov.
Za več informacij kliknite tukaj.

Matjaž Ferarič – zgodovinsko

18. 5 .2012, Tekma svetovnega pokala jadralnih padalcev, Budva, Črna Gora
Čestitamo Matjažu Ferariču za zgodovinski dosežek na 3. tekmi svetovnega pokala jadralnih padalcev v natančnem pristajanju, saj je v drugi seriji skokov dosegel dve ničli pri pristanku in tako izenačil najboljši dosežek v zgodovini tega športa.
Matjaž Ferarič je po šestih serijah skokov v finalu, osvojil tretje mesto.

Bronasta medalja Roka Drakšiča

26. 4. 2012, Evropsko prvenstvo v Judu, Chelyabinsk, Rusija
Čestitamo Roku Drakšiču za izjemno borbo in osvojitev bronaste medalje v kategoriji do 66 kilogramov!
Rok je z izjemnim nastopom premagal tekmovalca iz Madžarske in si priboril bronasto medaljo. Čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje uspehov.
Za več informacij kliknite tukaj.

Zmaga Lucije Polavder

19. 2. 2012, Grand Prix, Duesseldorf, Nemčija
Čestitamo Luciji Polavder za izjemno zmago na tekmi Grand Prix v judu, kategorije nad 78 kilogramov!  Lucija nadaljuje s svojimi vrhunskimi dosežki in dviguje pripravljenost in samozavest za Olimpijske igre 2012 v Londonu! Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Tretje mesto Urške Žolnir

29. 1. 2012, Svetovni pokal, Sofija, Bulgarija
Čestitamo Urški Žolnir za priborjeno tretje mesto na tekmi Svetovnega pokala v judo kategorije do 70 kilogramov! 
Urška nadaljuje s svojimi dobrimi dosežki in nadaljuje redno uvrščanje na zmagovalni oder. Njene predstave so odlična popotnica za Olimpijske igre 2012 v Londonu.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Drugo mesto Lucije Polavder

29. 1. 2012, Svetovni pokal, Sofija, Bulgarija
Čestitiamo Luciji Polavder za priborjeno drugo mesto na tekmi Svetovnega pokala v judo kategorije nad 78 kilogramov!
Lucija nadaljuje s svojimi odličnimi dosežki ter nadaljuje redno uvrščanje na zmagovalni oder. Njene predstave so odlična popotnica za Olimpijske igre 2012 v Londonu.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Skupna zmaga v svetovnem pokalu Matjaža Ferariča

6. 12. 2012
Čestitamo Matjažu Ferariču, za skupno zmago v Svetovnem pokalu jadralnih padalcev v natančnem pristajanju v letu 2011 s serijo izjemnih rezultatov Trakai (Litva) 6. mesto, Stubai (Avstrija) 2. mesto, Vršac (Srbija) 10. mesto, Puncak (Indonezija) 1. mesto, v Maleziji 3. mesto in v Wasserkuppeju (Nemčija) 2. mesto. Skupna zmaga med 236 tekmovalci iz 27 držav.
Na Svetovni jakostni lestvici WPRS pa je Matjaž Fererič končal na 2. mestu. Več: www.pgawc.org

Tretje mesto Lucije Polavder

11. 12. 2011, Grand Slam Tokio, Japonska
Čestitamo Luciji Polavder za priborjeno tretje mesto na tekmi Gradn Slama v judo kategorije nad 78 kilogramov!
Lucija nadaljuje s svojimi dobrimi dosežki in nadaljuje redno uvrščanje na zmagovalni oder. Njene predstave so dobra popotnica za Olimpijske igre 2012 v Londonu.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Zmaga Urške Žolnir

11. 12. 2011, Grand Slam Tokio, Japonska
Čestitamo Urški Žolnir za izjemno zmago na tekmi Grand Slama v judo kategorije do 63 kilogramov.
Urška je z izjemnimi borbami razorožila svoje tekmice in se zavihtela na najvišjo stopničko. Njene borbe pa dajejo veliko upanje za Olimpijske igre 2012 v Londonu.
Čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Tretje mesto Lucije Polavder

20. 11. 2011, Grand Prix Amsterdam, Nizozemska
Čestitamo Luciji Polavder za doseženo tretje mesto na tekmi velike nagrade v judo kategorije nad 78 kilogramov! 
Lucija nadaljuje s svojimi izjemnimi dosežki in se redno uvršča na zmagovalni oder. Njene predstave so dobra popotnica za Olimpijske igre 2012 v Londonu.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Zmaga Roka Drakšiča

19. 11 .2011, Grand Prix Amsterdam, Nizozemska
Čestitamo Roku Drakšiču za zmago na tekmi velike nagrade v judo kategorije do 66 kilogramov!
Rok je s fantastičnimi borbami razorožil tekmece in se zavihtel na najvišjo stopničko. Njegova predstava je velik obet za Olimpijske igre 2012 v Londonu.
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Zmaga Petre Nareks

18. 9. 2011, Tashkent, Uzbekistan, Tekma svetovnega pokala v judu
Čestitamo Petri Nareks za zmago na tekmi svetovnega pokala v kategoriji do 52 kilogramov! Petra se vzpenja na poti standardnih uvrstitev na stopničke za zmagovalke, kar ji daje dobro popotnico za Olimpijske igre 2012. Čestitamo trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Bronasta medalja Urške Žolnir

25. 8. 2011, Pariz, Francija, Svetovno člansko prvensto v judu
Urška nadaljuje uspešen niz nastopov na velikih tekmovanjih, kar ji daje dobro popotnico za Olimpijske igre 2012.
Čestitamo Urški Žolnir za osvojeno bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu v kategoriji do 63 kilogramov! Bravo Urška!
Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za nadaljevanje izjemnih uspehov!

Preberite tudi: