Gregor Grad prof. sportne vzgoje Arthron

Gregor Grad, prof. športne vzgoje, višji strokovni sodelavec Fakultete za šport

Področja delovanja

  • Rehabilitacija pacientov po operacijah (po metodi FMS and Assess and Correct)
  • Državni demonstrator teka na smučeh in nordijske hoje
  • Splošna in športno usmerjena rehabilitacija
  • Manualna terapija
  • Masaža
  • Kondicijska priprava

Življenjepis

Gregor Grad, prof. športne vzgoje, višji strokovni sodelavec na Fakulteti za šport, je bil rojen leta 1982 v Ljubljani. Po končani gimnaziji se je vpisal na Fakulteto za Sport Univerze v Ljubljani in po zaključenem študiju in opravljenem strokovnem izpitu opravil več izobraževanj specialnih fizioterapevtskih tehnik. Redno se udeležuje strokovnih srečanj, simpozijev, kongresov in delavnic, na katerih pridobiva dodatna znanja, ki jih potrebuje pri svojem vsakdanjem delu.

Je trener atletike (3. stopnja), trener teka na smučeh (3. stopnja), učitelj nordijske hoje in teka 3 (3. stopnja), učitelj plavanja (1. stopnja), vaditelj plavanja z dodatno usposobljenostjo za vodenje vadbe v vodi za dojenčke (1. stopnja) in učitelj alpskega smučanja 2 (2. stopnja).

V Arthronu skrbi za rehabilitacijo pacientov po operacijah (po metodi FMS and Assess and Correct).

Pridobil je dodatna znanja iz tehnik manualnih terapij metodah: Bowen Therapy Essentials, Avstralija (Bowenov terapevt), Kinesio taping association, ZDA (Kinesio-tapping terapevt 1 in 2), Zbornica fizioterapevtov Slovenije, Ljubljana Trigger point terapevt, Kranio Sakralna terapija (Kranio Sakralna terapija modul 1 in 2.