Rok Drakšič evropski prvak

 

26.04.2013, Budimpešta, Madžarska, Evropsko prvenstvo v judu 
 
Izjemen uspeh Roka Drakšiča na evropskem prvenstvu v Budimpešti v kategoriji do 73 kg, kjer je osvojil zlato moško medaljo!
 
Izjemni Rok Drakšič se je v madžarski prestolnici ovenčal z naslovom evropskega prvaka. Potem, ko je bil bronast leta 2010 na Dunaju in lani v Čeljabinsku, obakrat v nižji kategoriji do 66 kilogramov, je tokrat stopil na najvišjo stopničko v kategoriji do 73 kilogramov.

 

Uvodne tri dvoboje je Rok dobil predčasno z iponom. Boljši je bil od Turka Hasana Vanliogluja, Nizozemca Dexa Elmonta, v četrtfinalu pa še od Rusa Muse Moguškova. V polfinalu se je pomeril s Francozom Pierrom Dupratom, izenačeno borbo pa je v svojo korist odločil Rok, ki je bil uspešen po zaslugi kazni manj od nasprotnika. V finalu se je varovanec Marjana Fabjana pomeril z Gruzijcem Nugzarijem Tatalašvilijem in ga premagal z minimalno prednostjo - met za juko je naredil dve minuti pred koncem.

 

Čestitamo tudi trenerju Marjanu Fabjanu za izjemen uspeh in menjavo kategorije tekmovanja za Roka Drakšiča, ki se je  izkazala kot vizionarska!